Hozzávalók:
lkészítése:
Az almákat megmossuk, félbevágjuk, magházukat kimetsszük, húsukat vékonyan fölszeleteljük. A zsemlét (kalácsot) 1 centi vastagra fölszeleteljük, mély tálba tesszük. A tejet fölforraljuk, kicsit hűtjük. A tojások sárgáját a vajjal, a fele porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, a tejet ráöntjük. Ezután a zsemlére locsoljuk, kissé átforgatjuk, hogy mindenhol egyformán érje. Egy kb. 30×20 centis, magas falú tepsit kivajazunk, morzsával behintjük. Az áztatott zsemle egy részét belesimítjuk, rászórunk diót ízlés szerint, az almát egyenletesen ráhalmozzuk, majd a maradék zsemlével beborítjuk. A tepsi méretétől függően több réteg is lehet. A barackízt egy kevés vízzel simára keverjük, és háromnegyedével megkenjük a zsemlét. Sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 160 °C) kb. 40 percig sütjük. Ezalatt a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé apránként a maradék cukrot és lekvárt is hozzáadjuk. A rakottakra kenjük, és visszatoljuk a sütőbe. A lángot kb. 15 °C-kal mérsékeljük, a máglyarakást még a hab pirulásáig sütjük. A lángot elzárjuk, a sütőajtót kinyitjuk, a habot 10 percig így szárítjuk. Melegen kockákra vágva tálaljuk.
Hozzávalók: Elkészítése: Hozzávalók: Elkészítése: Hozzávalók:Virágoskert torta
Tortasütő alját kibéleltem tejbe kissé megáztatott babapiskótával. Túrót áttörtem, hozzáadtam a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját és a levét. Ezt jól össze kell keverni. Tejszínt keményre fel kell verni vége felé beleöntöm a zselatinfixet pár percig még keverni kell. Kikevert túróba belekeverem a felvert habot. Krém felét babapiskótára kenem majd megszórom gyümölccsel,ismét babapiskóta és lefedem krémmel. Kókusz reszeléket beszínezem a zöld színezékkel és megszórom a tetejét. Elosztom rajt a virágokat. És oldalát kirakom piskótával(ez lesz a kerítés)úgy,hogy az egyik végét levágtam és lekvárral ragasztottam meg.Körte lekvár
A körtét négyfelé vágjuk, magházát kivágjuk és puhára főzzük. Megvárjuk amíg kihűl, majd paradicsomdarálón ledaráljuk. Fél órát főzzük, és belerakjuk a rumaromát, a vaníliás cukrot és a cukorral összekevert dzsemfixet. Fél órát főzzük. Kimerítjük üvegekbe,hagyjuk kihűlni és a tetejére pici nátriumot teszek.Dinnye Szelet
Elkészítése:
Kekszet, margarint, rumot, cukrot és a lekvárt összedolgozzuk. Mikor kész kettőbe vesszük, az egyikbe a zöld színezőt a másikba a pirosat bele gyúrjuk, majd 6-6 golyót készítünk. A zöld golyókat ki lapítjuk annyira, hogy a piros golyót bele tudjuk csomagolni. A 6 golyót betekerjük fóliába, és betesszük a fagyasztóba, annyi időre hogy jól meg keményedjenek. Mikor megkeményedtek, kivesszük, és négybe vágjuk. A piros részébe tortadarát nyomkodunk
További Süteményekér és finom levesekér stb..Nézzetek körül itt:www.olcso-receptek.hu